DİKKAT BU SİNEK DE ÖLDÜRÜYOR???

26.12.2014 10:40

Bu sinek ölüm saçıyorProf. Dr. Alptekin yaptığı açıklamada, nin özellikle kırsal kesimlerde hayvan dışkılarının bulunduğu bölgelerde daha çok olduğunu belirterek, tatarcığın sivrisineğin ancak 5'te 1'i büyüklüğünde olduğunu, geceleri aktif gündüzleri genellikle duvar çatlaklarında, banyoda nemli yerlerde, özellikle briketlerin oyuk yerlerinde, halk arasında özellikle kırsal kesimlerde yüklük dedikleri yatak yorgan koydukları yerlerin arka kısımlarında, kuytu yerlerde yaşadıklarını kaydetti.

Önceden sivrisineğin yoğun olduğu Adana ve çevresinde şimdi tatarcık sineğinin yoğun olduğunu belirten Prof. Dr. Alptekin, tatarcık sineğinin neden olduğu ların müdahalede geç kalındığında ölümle sonuçlanabildiğini söyledi.

Bu sineklerin en çok halk arasında 'şark çıbanı' diye bilinen deride oluşan yara hastalığına, 'kala-azar' hastalığına, özellikle yaz aylarında yüksek ateş yapan virüs hastalıklarına ve ayrıca hayvanlarda özellikle besicileri zor durumda bırakan '3 gün' hastalığına neden olduğunu söyledi...

—————

Geri